NIEUWE MANDALA-CURSUS  2017

In september start er weer een nieuwe cursus mandala-tekenen.

De tijd is van 9.30-11.30 op vrijdagochtend, De cursus bestaat uit 6 lessen, die ongeveer elke 2 weken worden gegeven. Tekenervaring is niet nodig.

Data: 22 sept, 6okt, 3 nov, 17 nov, 1 dec. en 15 dec.

Plaats: MFA het Hunzehuys, Molenstraat 3- f, Borger.

Onderwerpen: ecoline/collage, Keltisch vlechtwerk met dieren, Chakra-tekening, Wintermandala(medicijnwiel), bloemenmandala, Keizerskroon ed.

 Er wordt  rekening gehouden met de schoolvakanties. 

De kosten zijn 130 euro (incl. werkboek)

Graag meenemen; passer, potlood, puntenslijper, doosje kleurpotloden, lineaal en een schetsboek, liefst A-3 formaat.

 

workshop dieren tekenen. 


Op een nader te bepalen avond geef ik een workshop ecolinetekening/dieren tekenen van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten zijn € 15,00 p.p, voor kinderen tot 16 jaar is het € 10,00. Geef je alvast op, zodat we een datum kunnen prikken.

 

 Open atelierroute 2017

Deze is ook in 2017 weer in het tweede weekend van oktober. Zie ook www.kunstkollektiefborger-odoorn.nl Voor de 8-ste keer neem ik hieraan deel. U bent van harte welkom. De originelen van de tekeningen zijn te bekijken. Er zijn kunstkaarten, kleine schilderijtjes en mandalakleurboeken te koop, er is informatie over de diverse cursussen; en natuurlijk is er koffie/thee.  De data zijn 14 en 15 oktober van 12.00 - 18.00

Deze keer zijn mijn gastkunstenaars mijn tekencursisten. Iedereen die dat wil levert 1 tekening in hiervoor.

 

 

                                           INFORMATIE OVER DE TEKENCURSUSSEN.

 

Om een indruk te krijgen van de cursussen en het werk van de cursisten kun je het beste de foto's bekijken die ik gemaakt heb tijdens de diverse lessen. Klik op "werk van cursisten".

De cursus die ik langzamerhand zelf ontwikkeld heb gaat over verschillende Indiaanse culturen. Deze cursus breidt zich nog steeds uit, waardoor het een steeds vollediger beeld geeft van de diversiteit van de culturen, die juist ook weer vele spirituele overeenkomsten hebben. Ik besef dat er nog veel meer bijzondere culturen zijn, ik kan er slechts een aantal kiezen.

Ondertussen bestaat de cursus KUNST EN CULTUUR VAN DE INDIANEN uit de volgende onderwerpen (deze verschillen per cursus):

* De Indianen van de Noord-west kust van Canada, gestileerde figuren, vooral bekend van de totempalen (zie galerie)

* De kleurencirkel van de Seneca-Indianen, Iroqois-confederatie (zie galerie)

* Het medicijnwiel (zie medicijnwielserie).

* De Maya-cultuur, je eigen zonnezegel (zie galerie)

* Krachtdieren (je eigen dier o.a. volgens  het Indiaanse medicijnwiel).

* Sterrenwatermandala (volgens een oude Indiaanse legende,(zie galerie)

* Een mandala die ontstaat vanuit een ondergrond van ecoline en  n.a.v. een kaart  van  de Moeder-Aarde Astrologie of de Medicijnkaarten van dieren wordt afgemaakt (zie galerie)

* Het Chakana, Inca-kruis (zie Galerie)

 

CHAKRA CURSUS.

In zeven lessen tekenen we elke keer een ander chakra met bijbehorende kleuren en getallen. Ook op verzoek te geven.

 

   MANDALACURSUSSEN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN.

Een selectie uit de onderwerpen: rozetmandala. Keltische mandala, dieren/planten, regenbooglemniscaat, zen-druppelmandala (zie foto) met ecoline en water, zwart-wit mandala, lotus, symbolenmandala, sprookjesmandala, yantra, enz.

 

 

 WORKSHOP KELTISCH TEKENEN.

Bij voldoende aanmelding of bij speciale gelegenheden geef ik workshops Keltisch tekenen. Zo waren er in het najaar 2008 diverse workshops in het kader van de tentoonstelling over de Kelten in het Hunebedcentrum in Borger (zie foto). Het prachtige Keltische vlecht- en knoopwerk is een bijzonder kunstvorm. Je leert zelf deze figuren tekenen, zoals een triskel, een hartenknoop, het Keltisch levenswiel en een mooie sierrand. In een begeleidend stencil vind je informatie over Runetekens, de Keltische bomenhoroscoop (welke boom hoort bij jou?) en natuurlijk de technische gegevens om de figuren te tekenen.

 

 

Bij elke cursus hoort een mooie reader, met veel illustraties, begeleidende informatie en de techniek die bij het onderwerp hoort. De workshops kunnen in principe overal gegeven worden, de cursussen vinden plaats in Borger in de provincie Drenthe.

                                                                                                                                                                               

 earth my body,

water my blood,

air my breath and

fire my spirit.

 

 

 

 

 

Top

Eagle Colour  | info@eaglecolour.nl